Aktivistorganisationen Sea Shepherd skifter taktik, da det er blevet sværere for dem at komme til Færøerne. Industrien står for skud, siger organisationen.
De senere år har Sea Shepherd været synlige på Færøerne i deres kampagner mod grindefangst, men i år bliver de ikke at se på Færøerne. Det betyder dog ikke, at Sea Shepherd har opgivet deres kamp imod fangsten, som færinger har drevet i flere hundrede år.
– Takket være vores frivillige, som har været på de færøske kyster, har vi fået billedmateriale, som vi har brug for at løfte kampen op over de færøske kyster, siger Geert Vons, leder for kampagnen.
Kampagnen “Operation Bloody Fjords” er rettet imod færøske og danske institutioner.
– Vi vil kæmpe på den juridiske front og føre kampen inden for handel, industri, på den politiske scene og som altid i medierne, siger Geert Vons.
Skærpet lovgivning
Sea Shepherd løfter ikke yderligere sløret for, hvordan de vil føre deres kampagne. Årsagen til, at organisationen skifter taktik og ikke drager til Færøerne, er den skærpede lovgivning.
Først skærpede Færøerne grindeloven, så forstyrrelse af grindefangsten gav store bøder og i værste fald op til to års fængsel.
I år har landsstyremanden for udenrigsanliggender, Poul Michelsen, udstedt en bekendtgørelse, som forbyder fartøjer, som er til fare for sikkerheden til søs, at sejle i de indre farvande.
Nægtes indrejse
Også paskontrollen vil blive skærpet. Udlændinge, som menes at være til fare for lov og orden, får ikke mulighed for at rejse ind i landet.
Det er en direkte årsag til, at Sea Shepherd ikke kommer til Færøerne i år og vælger en anden taktik i stedet for.
– Færøske myndigheder har nægtet os indrejse i et forsøg på at skjule rædslerne ved grindefangst. Men nu er kampladsen en anden, og vi forandrer taktikken. Sea Shepherd er mere højrøstet, stærkere og mere dedikeret end nogensinde, siger Alex Cornelissen, leder for Sea Shepherd Global.
Artiklen er også blevet bragt i Sermitsiaq.
Facebook kommentarer